seyfofen.forumn.org
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

seyfofen.forumn.org

BiLgİ ALıŞ VeRiŞ MeKaNı
 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 CEVİZLİ REVANİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
FURKAN
Üye
Üye
FURKAN


Mesaj Sayısı : 26
Kayıt tarihi : 02/07/08

CEVİZLİ REVANİ Empty
MesajKonu: CEVİZLİ REVANİ   CEVİZLİ REVANİ Icon_minitimeÇarş. Tem. 02, 2008 10:40 am

CEVİZLİ REVANİ Ymk_206

Malzemeler
5 Çay Bardağı Un,
4 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Yoğurt,
1.5 Çay Bardağı İrmik
2 Çay Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Paket Kabartma Tozu
2 Paket Vanilya (ülkerin olsun)
Hindistan Cevizi (süslemek için)
Şerbeti İçin
3.5 Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon


Tatlının Tarifi
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalırn. Soğumaya birakalım.
Yumurtaları şekerle beraber köpürene dek çırpalım.
Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katalım. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alalım. İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştıralım. Küçük bir fırm tepsisini hafif yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpiştirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığımız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirelim. Önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayalım. Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine, dilediğimiz süslemeyi yaparak servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
CEVİZLİ REVANİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
seyfofen.forumn.org :: (¯`•¸·´¯) Her Telden (¯`·¸•´¯) :: Yemek tarifleri-
Buraya geçin: