seyfofen.forumn.org
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

seyfofen.forumn.org

BiLgİ ALıŞ VeRiŞ MeKaNı
 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Bezelyeli Etli Börek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
FURKAN
Üye
Üye
FURKAN


Mesaj Sayısı : 26
Kayıt tarihi : 02/07/08

Bezelyeli Etli Börek Empty
MesajKonu: Bezelyeli Etli Börek   Bezelyeli Etli Börek Icon_minitimeÇarş. Tem. 02, 2008 10:34 am

Bezelyeli Etli Börek Ymk_134


Malzemeler
1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
250 gr Kuzu Eti
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurtanın Sarısı
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ


Yemeğin Tarifi (alıntı)
Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım. Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim. Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
Soğanları ilave edip pembeleştirelim. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım.
Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım. Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim. Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bezelyeli Etli Börek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
seyfofen.forumn.org :: (¯`•¸·´¯) Her Telden (¯`·¸•´¯) :: Yemek tarifleri-
Buraya geçin: