Malzemeler:
1 3/4 su bardağı kabuğu soyulmuş badem
5 1/2 su bardağı tam yağlı süt
3/4 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı ağır krema
3-4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 yumurtanın sarısı
bir tutam tuz
üzeri için dövülmüş antep fıstığı ve hindistan cevizi
Yapılşı:
Bademleri 1.5 su bardağı süt ile 5-6 dakika, hafif yoğun bir macun elde edene kadar mutfak robotunda eziyoruz. Bu karışıma 3.5 bardak süt, şeker ve kremayı ekleyip, sürekli olarak karıştırarak kaynatıyoruz. Bu arada küçük bir kasenin içinde mısır nişastasını kalan yarım bardak süt ile çırpıp, macun kıvamına getiriyoruz. Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan süte ekliyoruz. Tencerenin altını kısıp, elde ettiğimiz karışımı sürekli olarak karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımdan 1 su bardağı alıp, çırpılmış yumurta sarısına ekliyoruz ve tekrar tencereye boşaltıyoruz. Keşkülümüzü 10 dakika kadar sürekli karıştırarak kıvamlaşmasını sağlıyoruz. Sıcakken kaselere boşaltıp, soğuduktan sonra üzerini dövülmüş antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun!!